donderdag 17 augustus 2017

Arnhem - OM | "Belagers 'Arnhems Homostel' nog steeds niet voor de rechter"

Arnhem  –  Het Arnhemse homostel dat op 2 april werd mishandeld omdat ze hand in hand liepen hoort niet veel meer van het Open- baar Ministerie. "Het lijkt er een beetje op dat het OM de zaak op de lange baan schuift", denkt Sidney Smeets – de advocaat van het stel. Wanneer de vijf minderjarige belagers moeten voorkomen is nog steeds niet duidelijk.

In de nacht van 2 april liepen "Ronnie Sewratan" en "Jasper Vernes" na een avondje stappen op de Mandelabrug in Arnhem. Daar werden ze in elkaar geslagen omdat het koppel hand in hand liep door vijf minderjarige jongens. Een van de jongens zou het stel hebben belaagd met een beton- schaar. Ronnie verloor vijf tanden nadat hij was aangevallen door de jongens van 14 en 16 jaar oud.
                           

                         
De aanval kwam volgens het stel voort uit homofobie en kreeg wereldwijde aandacht ‼  De belangstelling van het OM voor de zaak lijkt echter af te nemen volgens advocaat Smeets. "Dat is zwaar voor mijn cliĆ«nten – die nog psychologische ondersteuning krijgen voor wat er is gebeurt", aldus de raadsman tegen De Gelderlander. 

Volgens 'Justitie' is er op korte termijn geen datum te verwachten wanneer de rechtszaak zal dienen en het Openbaar Ministerie kan niet zeggen waarom het zo lang duurt.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Ronnie -&- Jasper | "Mishandeld 'Homostel uit Arnhem' is aan de betere hand"  
•   Arnhem - Homofobie | "Twee Arnhemse Homo's mishandeld met betonschaar"

bronnen: Gay.nl / Gelderlander.nl / YouTube.com / Facebook.com  Gay.nl