woensdag 16 augustus 2017

GK – Hans Prummel & Richard Otto | "GayKrant maakt een digitale comeback"

GayKrant - Comeback    De GayKrant is terug. Ondernemers Hans Prummel en Richard Otto willen het merk nieuw leven inblazen en maken daarom alle oude edities digitaal beschikbaar. Daarnaast moeten er nieuwe stukken verschijnen op de site.

Hans Prummel en Richard Otto komen met het platform omdat de emancipatie van 'Homo's', 'Lesbiennes', 'Biseksuelen' & 'Transgenders' volgens hen de afgelopen jaren steeds meer onder druk staat.

"Ik vind het belangrijk dat ook nieuwe generaties beseffen hoe de "Homo-emancipatie" zich de laatste decennia ontwikkeld heeft", zegt Prummel in een reactie.

"Met het digitale archief van de GayKrant willen we hier een bijdrage aan leveren en een basis bieden voor nieuw onderzoek, informatie en educatie in Nederland".
                                     

                                        
Agressie maatchappelijk issue
"Intolerantie en agressie tegenover homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders is niet alleen een probleem voor de gay community zelf - maar een maatschappelijk issue", stelt Otto. "Dit probleem willen we duidelijk aan de kaak stellen."

De GayKrant was een tijdschrift dat sinds 1980 maandelijks verscheen onder leiding van Henk Krol. Het ging failliet in 2013 en werd overgenomen, maar ging later toch ter ziele. Een paar jaar geleden ontstond ophef omdat Henk Krol de "GayKrant" overeind zou hebben gehouden met subsidie van de Stichting Vrienden van de GayKrant, waar hij voorzitter van was.

De merknaam GayKrant is nu gekocht door Hans Prummel en Richard Otto en ondergebracht bij een gelijknamige stichting "DeGayKrant.nl" ‼

Zie ook:

bronnen: NU.nl / Twitter.com – Richard Otto → NU.nl / Facebook.com – Janneke Oostdoorn → NU.nl