dinsdag 19 september 2017

Amsterdam - 'HOP' | Op jacht bij Homo-ontmoetingsplaats 'De Nieuwe Meer' ‼

Amsterdam - 'De Nieuwe Meer'  →  Al decennia weten mannen elkaar te vinden op 'parkeerplaatsen' en 'bosgebieden' voor anonieme seks. Maar wie is anno 2017 de gemiddelde bezoeker van deze 'Homo-ontmoetingsplekken' - nu dating-apps deze ten dele overbodig hebben gemaakt ?!  Redacteur Rik Alexander van Gay.nl ging op onderzoek uit en bezocht Amsterdams bekendste cruiseplek 'Nieuwe Meer' op recreatieterrein De Oeverlanden.

's Lands beroemdste 'Gaysauna' ging eerder al ten onder aan de stijgende popularteit van dating-apps. Althans – als we ex-eigenaar Jan Kuipers mogen geloven – die in een exclusief interview met 'Gay.nl' vertelde over de ondergang van de 'Thermos'. Volgens hem zochten jongens liever contact via een app, om vervolgens bij iemand thuis van bil te gaan.
                                           

                                    
Dat smartphones en apps de scene hebben veranderd staat vast, maar dat ze eigenhandig verantwoordelijk zijn voor de ondergang van gaykroegen en -sauna's blijft voor mij moeilijk te geloven. Laatst was ik met mijn lief in Brussel en Berlijn, daar merkten we dat er nog ouderwets 'geflirt en ge- jaagd' werd, overal. In de club, de kroeg en op straat, ja zelfs in het openbaar vervoer was 'het jachtseizoen' in volle gang. Opvallend was dat zowel jager als prooi vooral jonge mannen waren – die zonder mobiele telefoon hun trofee trachten binnen te slepen. Waarom zou dat in Amsterdam dan anders zijn ?!

Lees verder op de website van Gay.nl:  Op jacht bij Homo-ontmoetingsplaats 'De Nieuwe Meer'

bronnen: Gay.nl – Rik Alexander / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl