maandag 30 oktober 2017

LHBT-onderwerpen worden door media vooral besproken als ze lucratief zijn ‼

Seksueel Misbruik  →  Machtsmisbruik, seksuele intimidatie, verkrachting en aanranding. 'Woorden en handelingen' die de afgelopen weken vergezeld zijn gegaan met de hashtag #MeToo ‼  Het seksschandaal rond filmproducent 'Harvey Weinstein' zorgde ervoor dat Hollywood-sterren zich openlijk uitspraken tegen seksueel misbruik.  Al snel werd #MeToo de opmaat voor een wereldwijde explosie van verhalen van vrouwen die ook misbruikt zijn.

In Nederland wordt de discussie ook gevoerd, en deze moet volgens de 22-jarige journalist in opleiding 'Bo Hanna' verbreed worden: "LHBT onder- werpen worden door mainstream media vooral besproken als ze lucratief zijn". NieuwWij.nl interviewt in een 3-delige serie mensen die, voorbij de waan van de dag, de hashtag #MeToo duiden.

In het gesprek met filosoof 'Heidi Dorudi' en theoloog 'Janneke Stegeman' verkenden we de achterliggende filosofische en religieuze context van machtsstructuren. De scheve verdeling van macht leidt tot het mechanisme dat zij die macht hebben deze ook willen behouden, om zo de sta- tus quo in stand te houden. Hoe kan de hashtag #MeToo vanuit LHBT-perspectief geduid worden ?!  Waarom zitten we opgesloten in 'n man–vrouw debat, en verbreden we het gesprek niet naar andere genderrelaties ?!


bronnen: NieuwWij.nl / Twitter.com – Bo Hanna